Design by Lien Dk

Creatieve Duizendpoot

Zelfstandig in de creatieve sector

1998, de vijfjarige ik maakt raamstickers met plastic verf. 2000, de achtjarige ik maakt al zelf kaarsen, verjaardagskaartjes en timmert met papa in de tuin aan een schommel. 2003, de tienjarige ik maakt met naald en draad zelf kleren voor poppen. 2007, de veertienjarige ik maakt films, speelt toneel en zet haar eerste stappen in grafisch ontwerp. 2011, de achttienjarige ik studeert af met een stop motion als eindproef en een thesis over de evolutie van animatiefilms. 2017, hallo, ik ben Lien de Koninck, 23 jaar en afgestudeerd als communicatie - en multimedia designer en als leerkracht in de audiovisuele en beeldende kunsten en zelfstandig grafisch ontwerper.Communicatie en Media Design, Interaction design

Ik behaalde de master Communicatie en Media Design, Interaction Design aan het LUCA Schoof of Arts. CMDi was een veelzijdige richting met een uiteenlopend gamma aan vakken waar ik mijn creativiteit voldoende in kwijt kon. Ik ben full time bezig met design, communicatie, fotografie en film en vind het heel fijn om mijn vaardigheden zoals ontwerpen, teamwork en teamplay, conceptueel denken, ... door te trekken naar mijn vrijetijdsbesteding.


Specifieke lerarenopleiding Beeldende en Audiovisuele kunsten (SLO)

Tijdens mijn vrije tijd werk ik al enkele jaren als (hoofd)monitor. Ik hou enorm van dit vrijwilligerswerk omdat ik een hele dag kinderen kan entertainen en creatief kan zijn. Vandaar ook mijn keuze om SLO, specifieke lerarenopleiding te volgen. Op deze manier kan ik mijn creativiteit blijven delen. Door mijn uitgebreide vooropleiding mocht ik heel wat verschillende vakken geven in het secundair en de kunstacademie.